Ce masuri sunt prevazute in proiectul noului Cod al Muncii

Postat la 30 noiembrie 2010 28 afişări

Codul Muncii urmeaza sa fie modificat in asa fel incat angajatorii sa poata face concedieri mai usor, sa foloseasca mai mult forta de munca temporara sau sa reduca programul de lucru al angajatilor concomitant cu o scadere a salariilor, daca situatia firmei o cere.

Perioada pentru care poate fi incheiat un contract individual de munca pe durata determinata va creste de la doi ani la cel mult trei ani; in plus, contractul va putea fi prelungit si dupa expirarea termenului, "pentru perioada realizarii unui proiect, program sau lucrari".

Interdictia impusa angajatorului de a efectua noi incadrari in munca pe locurile salariatilor concediati timp de 9 luni de la data concedierii acestora va fi eliminata. Termenul de preaviz impus angajatului care demisioneaza va fi extins de la maximum 15 zile la cel putin 20 zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie si de la 30 la 45 zile pentru salariatii cu functii de conducere.

Mai mult pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/ce-masuri-sunt-prevazute-in-proiectul-noului-cod-al-muncii-7763917
7763917
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.