Ce i-ar spune Cîţu unui tânăr de 29 de ani, despre beţie: Nu trebuie amestecate alcoolul şi condusul

Autor: Laura Buciu Postat la 14 august 2021 40 afişări

Ce i-ar spune Cîţu unui tânăr de 29 de ani, despre beţie: Nu trebuie amestecate alcoolul şi condusul

Florin Cîţu i-ar recomanda unui tânăr de 29 de ani, cât avea el când a fost închis două zile în SUA; pentru că a condus băut, că alcoolul şi condusul nu trebuie amestecate niciodată. „Eu mi-am învăţat lecţia”, spune, sâmbătă, Cîţu.

Întrebat, sâmbătă, în conferinţă de presă, ce i-ar spune Florin Cîţu - astăzi premier - unui tânăr de 29 de ani, cât avea el în momentul în care a fost prins băut la volan şi a făcut închisoare în SUA, acesta a răspuns că „niciodată nu trebuie amestecate alcoolul şi condusul”.

„Aş spune ceea ce spun fiecărei persoane din momentul în care mi s-a întâmplat mie că niciodată nu trebuie amestecate alcoolul şi condusul. Eu mi-am învăţat lecţia. Nu s-a mai întâmplat niciodată de atunci. O singură dată s-a întâmplat şi am încercat să închid acel episod foarte repede pentru că este ceva ce niciodată nu aş susţine şi de fiecare dată am împotrivă”, a spus premierul.

Acesta crede că ar fi nevoie şi în România de le legislaţie mai dură pentru condusul sub influenţa alcoolului.

Întrebat, în continuare, de unde a plătit avocatul şi amenda penală din SUA, premierul a spus că a vândut maşina şi crede că a făcut un împrumut la bancă.

„A trebuit să vând maşina şi m-am şi împrumutat. Nu mai ştiu, cred că m-am şi împrumutat la bancă. Am plătit împrumutul. În momentul respectiv avocatul l-am plătit eu, apoi am vândut maşina”, a mai spus Cîţu.

Acesta a mai spus că ar trebui să fie şi în România cursuri precum cel pe care l-a urmat el în statul Iowa, de reeducare a celor care conduc băuţi: „Să mergi la nişte cursuri în care sunt prezentate situaţii extreme la care se poate ajunge. Un curs de reeducare în astfel de situaţii”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cîţu,
beţie,
alcool

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.