Ce fel de clădiri de birouri au ales anul acesta companiile din Bucureşti

Autor: Ioana Matei Postat la 13 decembrie 2016 153 afişări

Ce fel de clădiri de birouri au ales anul acesta companiile din Bucureşti

Clădirile noi de birouri, de ultimă generaţie, livrate sau aflate în construcţie au atras ca un magnet atenţia companiilor aflate în căutare de sedii în 2016, producând tranzacţii în cascadă, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei de consultanţă imobiliară Esop. În total, în primele trei trimestre din 2016 s-au tranzacţionat spaţii de birouri cu o suprafaţă totală de 255.335 mp, din care 75.383 mp se află în centrele de afaceri ale generaţiei post-criză.

Cele mai mari spaţii de birouri au fost tranzacţionate în proiecte integrate de birouri, care au facilităţi nenumărate, inclusiv certificate de clădiri verzi şi care au fost livrate în 2015-2016 sau sunt încă în lucru. În primele trei trimestre din 2016, în topul proiectelor noi unde s-au ocupat cele mai mari suprafeţe, pe primul loc se numără The Bridge, aflat încă în construcţie în zona Orhideea-Grozăveşti, unde BCR a preînchiriat o suprafaţă de 20.000 mp, pe locul doi complexul Palas din Iaşi, unde Amazon a închiriat 13.000 mp, urmate de Afi Park cu fazele 4 şi 5 (unde în total şapte chiriaşi au închiriat 8.958 mp), Green Court, din zona Barbu Văcărescu-Floreasca (unde nouă chiriaşi au închiriat 8.907 mp), pe locul cinci se află un proiect din Timişoara, Openville, unde 2 chiriaşi au închiriat 8.373 mp, iar pe locul şase este Orhideea Tower, din Bucureşti, aflat în lucru, unde compania IT&C Misys a preînchiriat 8.000 mp.

„Dezvoltatorii noilor clădiri de birouri din România pun un accent din ce în ce mai mare pe oferirea de facilităţi angajaţilor care lucrează zi de zi în aceste spaţii şi încearcă să raspundă la cât mai multe dintre nevoile lor, astfel încât chiriaşii sa considere că spaţiul închiriat îi ajută atât la retenţia angajaţilor cât şi la atragerea de noi talente în organizaţie şi credem că acest trend va continua în următorii ani, reprezentând un element de diferenţiere important între clădirile vechi şi cele noi”, afirmă Mirela Raicu Manager al Diviziei Birouri Corporate în cadrul ESOP Consulting l CORFAC International.

Suprafaţa medie de birouri tranzacţionată în proiectele noi, în primele nouă luni este de 1.370 mp, peste media înregistrată la nivelul întregii pieţe de birouri.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.