"Ce este diaspora" a fost cea mai căutată interogaţie pe Google în 2014

Autor: Razvan Muresan Postat la 16 decembrie 2014 130 afişări

"Ce este diaspora" a fost cea mai căutată interogaţie pe Google în 2014

Compania Google România a publicat lista celor mai populare căutări realizate pe Google de-a lungul anului 2014 de pe piaţa locală. Potrivit documentului citat, construcţia "ce este diaspora" se clasează pe locul întâi în topul căutărilor interogative din România din acest an.

Top 10 cele mai populare căutări „Ce este…?”:

1. Ce este diaspora

2. Ce este ebola

3. Ce este epidurala

4. Ce este perhidrolul

5. Ce este oncologia

6. Ce este satelitul

7. Ce este metafizica

8. Ce este fabula

9. Ce este coronarografia

10. Ce este mucoviscidoza

Conform dicţionarului explicativ al limbii române, cuvântul de gen feminin diasporă reprezintă un grup etnic aflat în afara graniţelor ţării de origine. Diaspora a jucat un rol decisiv în câştigarea alegerilor de către primarul Sibiului, Klaus Iohannis, pe fondul organizării deficitare a scrutinului în afara graniţelor de guvernul condus de contracandidatul său, Victor Ponta. Zeci de mii de persoane nu au reuşit să voteze din cauza numărului redus de secţii de votare, deşi numărul alegătorilor care şi-au exercitat dreptul la vot în diaspora s-a triplat comparativ cu alegerile din 2009. Conform rezultatelor finale ale scrutinului din turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, date publicităţii de BEC, la alegerile din 16 noiembrie în străinătate s-au prezentat la urne 377.651 de români, iar dintre aceştia 10,26% au votat pentru Victor Ponta şi 89,73% pentru Klaus Iohannis.

Cele mai populare căutări din România

1. Simona Halep

2. iPhone 6

3. Rezultate bacalaureat

4. Eurovision

5. Robin Williams

6. Alegeri prezidentiale

7. Conchita Wurst

8. Titularizare

9. World Cup

10. Adrian Iovan

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google,
cautare,
diaspora,
cautari
/actualitate/ce-este-diaspora-a-fost-cea-mai-cautata-interogatie-pe-google-in-2014-13722904
13722904
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.