Ce cred experţii americani despre recesiunea economică din SUA

Autor: Andra Stroe Postat la 26 martie 2020 69 afişări

Ce cred experţii americani despre recesiunea economică din SUA

Riscul unei recesiuni economice globale este imens, iar întrebarea care se pune este cât de mult ar putea dura aceasta. Unii experţi sunt însă de părere că efectele pandemiei de COVID-19 ar fi exagerate.

„Din punctul nostru de vedere, e posibil să avem parte de o recesiune tehnică de scurtă durată, existând posibilitatea unei reveniri economice în cea de-a doua parte a anului", a spus Anastasia Amoroso, lider al departamentului Cross Asset Thematic Strategy din cadrul JP Morgan, în cadrul unui interviu acordat celor de la CNBC.

„Evident, asta va depinde de doi factori cheie: primul ar fi ca pachetul de măsuri propus de autorităţile americane să aibă un impact semnificativ, adică să ajute atât oamenii de rând cât şi afacerile. Dacă populaţia şi afacerile vor fi sprijinite, vor reuşi să treacă cu bine de acest episod. În al doilea rând, trebuie să vedem cât de bine vor funcţiona măsurile restrictive şi cele menite să reducă răspândirea virusului. Dacă vom vedea o evoluţie ca în alte locuri, sau semne că măsurile sunt eficiente, ca în New York, atunci ar trebui să ne aflăm într-o poziţie bună."

Pentru a sprijini economia în criza cauzată de răspândirea coronavirusului, autorităţile americane au adoptat în primă fază un pachet financiar în valoare de 2 trilioane de dolari. Actul legislativ a fost adoptat cu 96-0 de senatul american şi va merge către congres, care devine astfel cameră decizională, relatează Bloomberg. Măsurile sunt menite să ajute economia, în special companiile afectate de pandemia de COVID-19. Astfel, 500 mld. dolari sunt destinaţi împrumuturilor acordate companiilor mari, inclusiv operatori aerieni, precum şi anumitor oraşe. Alte 350 de miliarde de dolari vor ajunge la IMM-uri, în vreme ce locuitorii vor primi câte 1.200 de dolari în cazul adulţilor şi 500 de dolari în cazul copiilor. Aceşti bani ar trebui să stimuleze comerţul, transmit autorităţile americane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
recesiune,
americane,
autoritati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.