Ce beneficii poate aduce trecerea de la SRL la SA. „A presupus un proces birocratic destul de lung", spun reprezentanţii unei companii româneşti

Autor: Andra Stroe Postat la 10 noiembrie 2022 71 afişări

Ce beneficii poate aduce trecerea de la SRL la SA. „A presupus un proces birocratic destul de lung", spun reprezentanţii unei companii româneşti

Blue Lagoon Clean, companie 100% românească ce activează de 9 ani în segmentul curăţătoriilor ecologice de haine din Bucureşti şi judeţul Ilfov, s-a transformat din SRL în SA, anunţă reprezentanţii businessului printr-un comunicat de presă. Tranziţia companiei s-a realizat in aproximativ două luni si a presupus costuri totale de 50.000 de euro.

„Trecerea de la SRL la SA nu putem spune că a fost dificilă, dar a presupus un proces birocratic destul de lung. Partea bună a acestui proces ţine de faptul că acum businessul este mai bine structurat, procedurile de lucru sunt mai simple, mai clare şi mai transparente. Ca timp, transformarea a durat două luni şi a implicat costuri de aprope 50.000 de euro, 40.000 de euro reprezentând doar majorarea capitalului social”, spun Vlad Elias şi Cristina Tarasevici, co-fondatorii business-ului Blue Lagoon Clean.

Compania Blue Lagoon Clean a înregistrat de la an la an creşteri ale cifrei de afaceri, de 20% yoy. În 2021 a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri cu 10% faţă de anul pre-pandemic 2019 şi de 47% faţă de 2020.

Pentru perioada următoare, obiectivele companiei în calitate de SA vizează creşterea cifrei de afaceri, continuarea investiţiilor în tehnologie şi dublarea capacităţii de procesare prin lansarea celui mai mare centru din Europa dedicat procesării ecologice a hainelor, care vor poziţiona Blue Lagoon Clean drept cea mai mare curăţătorie ecologică din Europa.

„În momentul de faţă, centrul din Pantelimon are o capacitate de procesare haine de 5 tone/zi, iar în cazul covoarelor de 1.200 mp/zi şi este cel mai mare centru de procesare ecologică din SE Europei. După construcţia noului centru şi dublarea capacităţii de procesare, vom avea practic cea mai mare curăţătorie ecologică din Europa”, spun Vlad Elias şi Cristina Tarasevici, co-fondatorii Blue Lagoon Clean.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
proces,
trecere,
beneficii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.