Ce avere are ÎPS Teodosie. Deţine proprietăţi de milioane de euro şi are un salariu cât al preşedintelui Iohannis

Postat la 08 martie 2021 1331 afişări

Ce avere are ÎPS Teodosie. Deţine proprietăţi de milioane de euro şi are un salariu cât al preşedintelui Iohannis

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisiului, este unul dintre cei mai controversaţi membri ai Bisericii Ortodoxe Române

Acesta are o avere colosală şi deţine întregul complex de la Dorna Arini Complexul are 20 de hectare şi este finanţat, aproape în totalitate, de fonduri alocate de Guvern

În 2019, ÎPS Teodosie avea venituri similare cu cele ale preşedintelui României, Klaus Iohannis. ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisiului, este unul dintre cei mai controversaţi membri ai Bisericii Ortodoxe Române. Declaraţiile sale din ultimul an nu au încetat să şocheze, mai mult cu cât acesta a sfidat public normele sanitare impuse de pandemia de COVID-19, având constant o atitudine ostilă faţă de deciziile statului.

Pe lângă toate acestea, ceea ce îl mai face cunoscut pe înaltul prelat mai este şi averea sa colosală, dar şi pentru faptul că deţine întregul complex de la Dorna Arini.

Acesta este unul dintre cele mai luxoase complexuri bisericeşti din România, care a pornit de la o moştenire primită de Teodosie, ulterior omanii bisericii cumpărând alte loturi de la oameni.

În momentul de faţă, complexul are o suprafaţă de peste 20 de hectare şi este finanţat, aproape în totalitate, de fonduri alocate de Guvern.

La început a fost construită doar o biserică, însă acum complexul mai deţine un hotel de trei stele, spaţii de producţie, restaurant, sală de conferinţe, dar şi o bază de tratament balnear.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
detinere,
avere,
presedinte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.