Cati bani sunteti dispusi sa dati pentru a merge la inchisoare?(GALERIE FOTO)

Autor: Roxana Cristea Postat la 17 decembrie 2010 69 afişări

In mod obisnuit oamenii ar face orice ca sa nu ajunga in inchisoare. Sunt insa si persoane care platesc ca sa petreaca o noapte intr-o celula. Ei nu sunt infractori, ci turisti care doresc sa viziteze foste puscarii care au intrat in circuitul turistic.

Penitenciare iesite din uz din intreaga lume au revenit la viata. Insa nu mai au acelasi rol ca pe vremuri, ci au devenit atractii turistice, muzee sau chiar hosteluri. Acum, fostele inchisori ofera turistilor de la plimbari la lumina lumanarii pana la posibilitatea de a petrece o noapte in celula. De asemenea, la plecare turistii isi pot cumpara si un suvenir.

Iar daca v-ati gandit vreodata cum arata viata dupa gratii puteti vizita una din cele mai populare puscarii din lume. Spre exemplu Alcatraz. Supranumita "The Rock" inchisoarea este situata pe o insula din Golful San Francisco. Fiind inconjurata de curenti de apa periculosi, penitenciarul si-a castigat reputatia de a fi un loc fara scapare. In aceasta inchisoare au fost inchisi criminali celebri precum Al Capone, Machine Gun Kelly si Robert Stroud, cunoscut drept "pasararul" din Alcatraz.

O alta este Karosta Prison din Letonia. Construita in jurul anului 1900, inchisoarea a fost folosita pentru detinutii militari din Rusia Tarista, iar mai tarziu a fost utilizata de catre sovietici si nazisti. Vizitatorii au parte de un tur al penitenciarului sau pot chiar sa ramana peste noapte intr-una din celulele sumbre. In plus, cei suficient de curajosI pot alege sa fie tratatI pentru cateva ore ca un prizonier real.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bani,
turism,
inchisori
/actualitate/cati-bani-sunteti-dispusi-sa-dati-pentru-a-merge-la-inchisoare-galerie-foto-7826461
7826461
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.