Câte clase de activitate poate avea o persoană fizică autorizată (PFA) în acest an

Autor: Alexandru Nanu Postat la 12 februarie 2021 202 afişări

Câte clase de activitate poate avea o persoană fizică autorizată (PFA) în acest an

Legislaţia în vigoare la ora actuală prevedere ca persoanele fizice autorizate (PFA) să aibă  în obiectul de activitate cel mult 5 clase de activităţi prevăzute de codul Clasificării activităţilor din economia naţională (CAEN).

Legea nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale reglementează modul de desfăşurare a activităţii PFA-urilor.

În momentul de faţă, cei care vor să aibă o permisivitate mai mare din acest punct de vedere, pot opta pentru deschiderea unei întreprinderi individuale, în cadrul căreia pot opta pentru până la 10 clase de activitate.

Pentru a înfiinţa o II sau o PFA trebuie ţinut cont de cele două etape importante, după cum urmează:

  1. Înfiinţarea firmei la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC);
  2. Înregistrarea la (ANAF) .

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
activitate,
pfa,
autorizare,
fizica,
activitati,
prevedere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.