Cât de gravă este criza în zona euro: Economia scade cu 10,5% în trei luni

Autor: Alex Ciutacu Postat la 09 aprilie 2020 320 afişări

Cât de gravă este criza în zona euro: Economia scade cu 10,5% în trei luni

În următoarele luni, zona euro alunecă în recesiune, urmând ca economia blocului să scadă cu 2,3% în primul trimestru şi cu 10,5% în al doilea trimestru, conform estimărilor Institutului pentru Cercetare Economică (ifo) din Munchen, corelate cu cele ale Instiutului Economic Elveţian (KOF).

Cu toate acestea, economia zonei euro ar urma să înregistreze o creştere de 8,7% în al treilea trimestru din 2020.

„Pandemia de coronavirus aduce un şoc fără precedent pentru economia globală”, notează cercetătorii.

Fluctuaţiile drastice înregistrate la nivelul producţiei industriale reprezintă una dintre principalele consecinţe. Astfel, producţia industrială ar fi scăzut cu 4,4% în primul trimestru, urmând o scădere de 18% în al doilea trimestru.

În acelaşi context, producţia industrială din zona euro ar urma să înregistreze o creştere de 19% în al treilea trimstru.

Prăbuşirea consumului urmează un trend similar, întrucât în primul trimestru consumul privat scade cu 3,3%, urmând ca în al doilea trimestru să scadă cu 13,6%, iar în al treilea să crească cu 12%.

În ceea ce priveşte investiţiile, nivelul acestora a scăzut cu circa 2,3% în T1, urmând să scadă cu 10% în T2, pentru a creşte cu 10,4% în T3.

„Aceste estimări economice sunt încărcate de incertitudine. Posibilitatea ca pandemia să treacă mai repede este redusă”, au transmis cercetătorii.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
Bogaţii cu averi în umbră. Cine sunt cei care nu apar în topul Forbes Bogaţii cu averi în umbră. Cine sunt cei care nu apar în topul Forbes
Simptomele COVID-19 pot persista luni întregi după ce pacientul s-a vindecat. Tusea şi oboseala, printre cele mai comune probleme în România
MonitorulApararii
Realitatea depăşeşte ficţiunea. Chiar şi în serviciile secrete Realitatea depăşeşte ficţiunea. Chiar şi în serviciile secrete
Ministrul Apărării despre lupta contra pandemiei: s-au efectuat peste 100.000 de misiuni, s-au cheltuit peste 53 milioane de euro
MonitorulPartidelor
Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa
Clotilde Armand, validată în funcţia de primar al Sectorului 1. Armand: Touche
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA... COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA...
De ce trebuie să se ţină la termen alegerile parlamentare? Analiza lui Ion Cristoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.