Cât de crunt i-a lovit criza pe greci: "Aveam un loc de muncă foarte bun. Acum curăţ WC-uri în Suedia"

Postat la 07 septembrie 2012 18 afişări

Mii de greci îşi părăsesc ţara, unde şomajul a depăşit 24%, iar economia este sufocată de măsurile de austeritate, una dintre destinaţiile cele mai căutate fiind Suedia, însă necunoaşterea limbii este un impediment major în căutarea unui job care să asigure un trai decent.

"Aveam un loc de muncă foarte bun. Acum curăţ WC-uri în Suedia", spune Tilemahos Karahalios, 40 de ani, care a lucrat în Grecia ca distribuitor de produse farmaceutice, se arată într-un reportaj Bloomberg. După 17 ani în industria farma, Karahalios purta costum la serviciu, avea maşină din partea companiei şi un card pentru cheltuieli de serviciu, potrivit Bloomberg. Acum, curăţă şcoli în Suedia, nevoit să-şi caute de muncă în afara ţării din cauza crizei economice severe de acasă. "Încerc să supravieţuiesc. Este greu aici, foarte greu. Aş prefera să fi rămas în Grecia, dar acolo nu avem de muncă", comentează grecul într-un interviu acordat Bloomberg la Stockholm.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
somaj,
criza,
locuri de munca
/actualitate/cat-de-crunt-i-a-lovit-criza-pe-greci-aveam-un-loc-de-munca-foarte-bun-acum-curat-wc-uri-in-suedia-10035834
10035834
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.