Cât de bogat este Justin Bieber

Autor: Ioana Matei Postat la 14 decembrie 2012 4810 afişări

"Cât de bogat este Justin Bieber?" e una dintre întrebările pe care şi-o pun nu doar fanii săi, ci şi cei care îl contestă.. O motocicletă Ducati de 20.000 de dolari, o maşină hibrid de 110.000 de dolari şi două vile, una de 10,8 mil. dolari, iar alta, mai ieftină, de şase milioane de dolari - cam aşa ar arăta achiziţiile artistului de 18 ani a cărui avere a fost evaluată la 110 mil. dolari, potrivit siteului therichest.org.. Vorbim despre Justin Bieber, care a ajuns la acestă valoare în doar doi ani: între 2010 şi 2011 a câştigat 53 mil. de dolari, iar între 2011 şi 2012, 55 de mil.

Valori care se justifică şi prin faptul că Bieber, deşi are doar 18 ani, nu şi-a aruncat banii pe capriciile proprii, ci a ales să investească într-o serie de afaceri aducătoare de profit:

Investiţiile lui Bieber

Bieber a investit doar în businessuri care îi plac şi pare ataşat de start-up-urile în domeniul tehnologic. A început să investească în acestea încă din 2009, poate şi datorită faptului că succesul lui se datorează platformelor de socializare online.

Businessurile în care Bieber a ales să investească sunt:

• Tinychat - o platformă de transmitere de mesaje, unde a investit 1.5 mil. $ într-un fond condus de actorul Ashton Kutcher, managerul Madonnei, Guy Oseary şi miliardarul Ron Burkle.

• Stamped - o aplicaţie care permite evaluarea şi oferirea de rating-uri de către utilizatori pentru diverse lucruri, de la muzică până la restaurante.

• Sojo Studios - o afacere în domeniul jocurilor pe calculator, unde a investit alături de Ellen DeGeneres. Produsul preferat de Bieber al companiei este WeTopia, un joc Facebook gratis, asemănător cunoscutului FarmVille.

• Spotify - serviciul de muzică digitală fondat de Daniel Ek şi susţinut de o serie de artişi, de la Sean Parker la Li Ka-Shing

• Viddy - o aplicaţie de sharing video cu o interfaţă asemănătoare Instagram.

În completarea acestor invesiţii, parfumul "Somebody" lansat de Bieber în iunie 2011 a ajuns în doar şase luni la 60 mil. $ venituri din vânzări.

"There's no business like show-business"

Evident, cele mai mari venituri, vin din realizările sale în mediul artistic:

- a lansat trei albume, iar cântecul "Baby" a ajuns numărul unu în topurile din SUA, Canada, Australia şi Noua Zeelandă, până în luna mai a 2012 a vândut peste 15 milioane de dolari;

- la turneul "My World" unde a cântat în 157 de concerte în peste douăzeci de ţări şi a câştigat 150 mil. $;

- show-uri tv: Bieber a fost invitat în seriale TV, un exemplu în acest sens ar fi CSI: Crime Scene Investigation;

- Filmul "Justin Bieber: Never Say Never" a adus venituri brute de 100 de mil. $.

Cum s-a transformat Bieber în milionar

În 2007, la doar 12 ani, Bieber a cântat o versiune cântecului "So Sick" al lui Ne-Yo, într-o competiţie din Canada. S-a clasat pe locul doi, iar mama lui a încărcat videoclipul pe YouTube pentru familia şi prietenii lor. La scurt timp după postare, un manager de talente pe nume Scooter Braun a fost impresionat de performanţa kui Bieber, l-a găsit şi l-a adus în Atlanta pentru înregistrări. A semnat cu aceeaşi casă de discuri cu care au colaborat Usher iar de acolo, cariera lui a început să crească tot mai mult :

- a lansat trei albume, iar cântecul "Baby" a ajuns numărul unu în topurile din SUA, Canada, Australia şi Noua Zeelandă, până în luna mai a 2012 a vândut peste 15 milioane de dolari;

- la turneul "My World" unde a cântat în 157 de concerte în peste douăzeci de ţări şi a câştigat 150 mil. $;

- Filmul "Justin Bieber: Never Say Never" a adus venituri brute de 100 de mil. $

Preţul celebrităţii

Dar celebritatea are un preţ : publicaţia The Sun scrie despre cum o bandă criminală plănuia să îl răpească pe Bieber, să îl stranguleze şi să îl castreze. Ucigaşul obsedat Dana Martin a pus o recompensă de 2.500$ în planul de capturare al lui Bieber pentru cei doi ucigaşi angajaţi să îl răpească şi omoare pe Bieber.

Planul urma să se concretizeze la concertul lui Bieber din Madison Square Garden, New York, ţinut pe 28 şi 29 noiembrie. Bieber a avut noroc că Martin, aflat în închisoare, a dezvăluit planul său gardienilor, iar cei doi criminali au fost prinşi.

Martin, care are un tatuaj cu Bieber pe picior ar fi în schimb responsabil pentru alte răpiri şi crime din SUA, potrivit unui putărtor de cuvânt al poliţiei din New York.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
artisti,
Justin Biber,
muzica
/actualitate/cat-de-bogat-este-justin-bieber-10392544
10392544
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.