Cât costă, de fapt, un kg de roşii la un fermier român

Postat la 11 aprilie 2023 88 afişări

Cât costă, de fapt, un kg de roşii la un fermier român

Cât costă un kilogram de roşii cumpărate de la un FERMIER român. În pieţe au ajuns să coste chiar şi 65 de lei

 

Nici legumele nu mai sunt ce au fost, fie că e vorba despre gust, fie că e vorba despre preţ. Roşiile au atins un preţ record, iar în unele zone din România sunt mai scumpe decât mezelurile.

Legumele parcă au ajuns să depăşească preţul cărnii. Un kilogram de piept de porneşte de la un preţ mediu de 12,99 lei/kg şi ajunge la 27,99 lei/kg.

În schimb, pentru un kilogram de roşii românii ajung să plătească mult mai mult.

De exemplu, în supermarketuri, un kilogram de roşii din soiul San Marzano (roşii alungite) costă 39,99 lei/kg şi provin din Belgia, în timp ce în piaţă, roşiile au ajuns să se vândă chiar şi cu 65 de lei.

Direct de la fermier, mai ieftin cu zeci de lei

Ministrul Agriculturii critică ferm preţurile uriaşe ale producătorilor români, mai ales că statul ajută producţia de roşii prin Programul „Tomata”.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pret,
rosii,
legume

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.