Cât au cheltuit românii pe călătorii în 2016

Autor: Ioana Matei Postat la 16 decembrie 2016 151 afişări

Cât au cheltuit românii pe călătorii în 2016

Anul 2016 a fost un an bun pentru companiile low-cost, care au vândut bilete din România spre Germania cu preţuri foarte mici, potrivit informaţiilor trimise de reprezentanţii Vola.ro. Un zbor spre Berlin a început de la 6 euro dus-întors.  În medie, călătorii au cheltuit 92 euro pentru un bilet de avion dus-întors pe ruta Bucureşti-Romă. 

Preţurile medii din capitală spre cele mai populare destinaţii din străinătate au fost: 129 euro pentru destinaţia Londra, 150 euro spre Madrid, iar preţurile biletelor pentru Paris şi Barcelona au oscilat între 170-180 euro. Cel mai scump bilet de avion cumpărat prin intermediul Vola.ro a fost un bilet pe ruta Bucureşti – Calgary (Canada), pentru care o persoană a plătit peste 4.400 de EUR, cu 3 zile înainte de data plecării. În general, turiştii români şi-au rezervat vacanţa cu aproximativ o lună şi jumătate înainte, în cazul sejururilor, şi cu 2 luni şi jumătate înainte, în cazul city break-urilor. Având în vedere perioadele în care românii au rezervat biletele în anul 2016, cele mai multe bilete de avion au fost achiziţionate în luna septembrie, iar în luna ianuarie au fost înregistrate cele mai puţine cereri.

În cazul city break-urilor, Roma a fost cea mai populară destinaţie în rândul clienţilor Vola.ro. Barcelona, Veneţia, Londra şi Paris au completat topul primelor cinci destinaţii de city break. În general, turiştii au optat pentru city break-uri de două persoane, cu durata de 3-4 nopţi. Recordul anului 2016 a fost un city break de 6.500 euro, la Amsterdam, pentru un grup de 8 persoane, care a inclus 4 nopţi de cazare, transport cu avionul şi excursii opţionale.

Turiştii români au plătit în medie 440 de euro de persoană pentru un city-break în afară ţării, cu transportul şi cazarea incluse. Pentru un city-break la Barcelona au scos din buzunar în jur de 770 euro, iar pentru destinaţii ca Veneţia-560 euro. Cei mai norocoşi dintre aceştia au profitat de ofertele Vola.ro şi au mers în  Roma pentru 2 nopţi, cu doar 89 euro de persoană. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.