Câştigul salarial a crescut în noiembrie cu 35 lei. Care sunt domeniile cu cele mai mari creşteri

Postat la 13 ianuarie 2014 66 afişări

Câştigul salarial mediu nominal net s-a situat în noiembrie la 1.650 lei, în creştere cu 2,2% (35 lei) faţă de octombrie şi cu 4,8% comparativ cu aceeaşi lună din 2012, cele mai mari valori înregistrându-se în intermedieri financiare şi cele mai mici în hoteluri şi restaurante, potrivit datelor INS.

Câştigul salarial a crescut în noiembrie cu 35 lei. Care sunt domeniile cu cele mai mari creşteri

 Astfel, în activitatea de intermedieri financiare, câştigul salarial mediu nominal net a fost de 4.118 lei, iar în hoteluri şi restaurante de 905 lei.

"În luna noiembrie 2013, în majoritatea activităţilor din sectorul economic nivelul câştigului salarial mediu net a înregistrat creşteri faţă de luna octombrie 2013 ca urmare a acordării de prime (inclusiv premii ocazionale), sume din alte fonduri (inclusiv tichete de masă) sau a realizării de producţii ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte). De asemenea, creşterile câştigului salarial mediu net au fost influenţate în unele activităţi economice şi de disponibilizările de salariaţi cu câştiguri salariale mici", se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
castigare,
domeniile,
mediu,
ins,
financiar
/actualitate/castigul-salarial-a-crescut-in-noiembrie-cu-35-lei-care-sunt-domeniile-cu-cele-mai-mari-cresteri-11890783
11890783
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.