Câştigul mediu net a fost de 2.236 de lei, în februarie, în scădere faţă de ianuarie cu 64 de lei

Postat la 07 aprilie 2017 60 afişări

Câştigul salarial mediu net a fost de 2.236 de lei, în februarie 2017, în scădere faţă de ianuarie cu 2,8%, adică 64 de lei, ca urmare a acordării în lunile precedente a primelor ocazionale, a drepturilor în natură şi a ajutoarelor băneşti, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Câştigul mediu net a fost de 2.236 de lei, în februarie, în scădere faţă de ianuarie cu 64 de lei

"În luna februarie 2017, în majoritatea activităţilor din sectorul economic, nivelul câştigului salarial mediu net a fost mai mic faţă de luna ianuarie 2017, ca urmare a acordării în lunile precedente a primelor ocazionale (inclusiv prime trimestriale, anuale, pentru performanţe sau sărbători, al 13-lea salariu), drepturilor în natură şi ajutoarelor băneşti, plăţii sumelor din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv tichete de masă şi tichete cadou). De asemenea, câştigurile salariale medii nete din luna februarie au fost mai mici comparativ cu luna precedentă ca urmare a nerealizărilor de producţii ori încasărilor mai mici (funcţie de contracte) sau a angajărilor de personal cu câştiguri salariale mici", se arată în comunicatul emis de INS.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.