Care sunt ţările cu cea mai mare evaziune fiscală şi ce ţară ar putea avea PIB-ul cu 20% mai mare

Postat la 30 august 2017 1323 afişări

Unele ţări au o economie gri mai dezvoltată decât altele. Economia gri este prezentă în special în industriile în care predomină plăţile în numerar şi munca la negru.

Care sunt ţările cu cea mai mare evaziune fiscală şi ce ţară ar putea avea PIB-ul cu 20% mai mare

Potrivit unei cercetări realizate de Insitutul German pentru Economie Aplicată de la Universitatea din Tubingen reise că ţările sud-europene sunt în lista ţărilor cu cele mai dezvoltate economii gri din lume.

Economia gri se referă la executarea unor servicii pentru care nu se eliberează chitanţă şi nu se plătesc taxe. Asta ar putea înseamna orice de la plata unui comerciant, unui babysitter în numerar nedeclarat.

Economia gri s-a dezvoltat în timpul crizei financiare globale şi continuă tendinţa şi în viitor, iar acum valoarea economiei gri la nivel global este estimată la 650 de miliarde de dolari. Economia gri din Grecia reprezintă ca valoare o cincime din PIB-ul ţării (21,5%). Astfel dacă economia gri ar dispărea din Grecia, PIB-ul ţării ar creşte cu 21,5%.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.