Care sunt sectoarele din business cu cea mai rapidă creştere din România

Postat la 24 martie 2017 240 afişări

Telecomul, restaurantele, cons­truc­ţiile, pariurile, fabricarea de automobile şi serviciile de IT sunt sectoarele cu cea mai ra­pi­dă creştere din economie, con­form celor mai recente date integrate pe sec­toare CAEN, valabile pentru 2015, arată analiza „Capitalul privat românesc“ pu­blicată de ZF cu sprijinul PIAROM – Patronatul Investitorilor Autohtoni.

Care sunt sectoarele din business cu cea mai rapidă creştere din România

Cea mai bună evoluţie din top 20 au avut-o telecomunicaţiile, care şi-au majorat cifra de afaceri cu 42%, până la 20 de mi­liarde de lei.  La sfârşitul anului 2015, în telecomunicaţii activau 1.964 de companii cu capital românesc şi 130 de companii cu capital străin, însă ponderea covârşitoare a businessului era în dreptul companiilor cu capital străin, de 86%.

Telecomunicaţiile angajează circa 41.000 de salariaţi, iar creşterea numărului de salariaţi cu 16% în aceeaşi perioadă arată efervescenţa acestui sector. Creşterea a fost determinată de companiile care investesc în România pentru soluţii de service furnizate la nivel global.

Pe locul al doilea în topul creşterilor cifrei de afaceri totale în 2015 se află sectorul de restaurante, cu 37%, până la 10,2 mld. lei. Explicaţia este fără îndoială creşterea con­sumului ca urmare a scăderii TVA la ali­mente, inclusiv la bere. Acesta este cel mai bun an al industriei de restaurante din 2008 încoace.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.