Care sunt oraşele unde se trăieşte cel mai bine. În top 10 se regăsesc 6 localităţi din 2 ţări

Postat la 20 august 2016 1612 afişări

Economist Intelligence Unit încearcă să clasifice oraşele de pe glob, să determine unde se trăieşte cel mai bine. O sarcină aproape imposibilă având în vedere că unii oameni preferă metropole precum Tokyo sau New York, iar alţii preferă viaţa liniştită într-un oraş ca Frankfurt.

Analiştii au luat în considerare 30 de factori printre care siguranţa, sistemul de sănătate, infrastructura sau mediul înconjurător şi la final au determinat un scor pentru cele 140 de oraşe analizate.

Pe primul loc se află Melbourn, Australia, urmat de Viena, Austria şi Vancouver, canada. Oraşul australian îşi păstrează locul pentru a-l şaselea an la rând. Un alt element interesant că în top 10 se află trei oraşe canadiene şi alte trei australiene, cu toate că Sydney, capitala Australiei a picat din top din cauza fricii a unui eventual atac terorist.

Damasc este oraşul cel mai prost clasat în top cu un scor de 30,2 din 100, iar Kiev este singurul oraş european care a intrat în top 10 de la coada clasamentului. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
top,
australia,
economist,
incercare,
preferinta,
scor

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.