Care este oraşul din România cu cea mai mare rată de vaccinare: se apropie de 70 la sută

Autor: Laura Buciu Postat la 16 noiembrie 2021 445 afişări

Care este oraşul din România cu cea mai mare rată de vaccinare: se apropie de 70 la sută

Bucureştiul a trecut de 65 la sută rată de vaccinare şi săptămâna viitoare are toate şansele să depăşească 70%, a spus, marţi, preşedintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă.

De la debutul campaniei de vaccinare, 7,48 de milioane de persoane au fost vaccinate cu cel puţin o doză şi 6,89 de milioane de persoane cu doza completă.

„Reprezintă circa 46,6 la sută din populaţia adultă rată de acoperire vaccinală cu cel puţin o doză, reprezintă 44,3% din populaţia eligibilă peste 12 ani şi reprezintă aproximativ 39% din populaţia totală a României”, a spus dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul CNCAV.

Ratele sunt bazate pe 19,3 milioane de locuitori stabili în România.

Dintre cei vaccinaţi, 1,2 milioane de români au primit şi doza booster.

Potrivit lui Gheorghiţă, rata de vaccinare la nivel european este de circa 61% cu cel puţin o doză şi circa 57 – 58% cu schemă completă.

„România este la o diferenţă de circa 15 la sută faţă de ce se întâmplă la nivel european”, a spus coordonatorul CNCAV.

În ultimele 2 luni, însă, s-au înregistrat progrese importante şi autorităţile speră că se poate ajunge la imunitatea de grup, singura care ne-ar feri de un val 5 mai agresiv.

Gheorghiţă a mai anunţat că municipiul Bucureşti are 65% acoperire vaccinală din populaţia eligibilă şi este în grafic pentru a ajunge la 70% săptămâna viitoare cu cel puţin o doză.

Trei judeţe au rată de acoperire vaccinală de peste 50%: Cluj – 57%, Constanţa – 54% şi Sibiu 51%.

Un număr de 19 judeţe au rată de vaccinare între 40 şi 50% şi 17 judeţe între 30 şi 40%, în vreme ce în două judeţe au rată de vaccinare între 27 şi 29 la sută.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.