Care este motivul pentru care China schimbă finalul unui dintre cele mai celebre filme din istorie filmului

Autor: Dorin Oancea Postat la 26 ianuarie 2022 737 afişări

Finalul filmului american cult Fight Club din 1999 a fost eliminat pentru spectatorii din China şi înlocuit cu un ecran cu un mesaj care spune că autorităţile au învins, relatează BBC.

Care este motivul pentru care China schimbă finalul unui dintre cele mai celebre filme din istorie filmului

În finalul original, naratorul interpretat de Edward Norton îşi ucidea alter-ego-ul imaginar Tyler Durden, interpretat de Brad Pitt, înainte ca bombele să distrugă clădirile în punctul culminant al unui complot subversiv de reordonare a societăţii, numit Project Mayhem.

În China, înainte de explozii, un mesaj spune că poliţia a dejucat complotul, i-a arestat pe criminali şi l-a trimis pe Durden la un "azil de nebuni".

Noul final le spune telespectatorilor: "Prin intermediul indiciului furnizat de Tyler, poliţia şi-a dat seama rapid de întregul plan şi i-a arestat pe toţi criminalii, reuşind să împiedice cu succes explozia bombei. După proces, Tyler a fost trimis la azilul de nebuni, primind tratament psihologic. A fost externat din spital în 2012."

Filmul regizorului David Fincher a fost adăugat recent pe platforma de streaming Tencent Video, iar Human Rights Watch a descris modificările ca fiind "distopice".

Chuck Palahniuk, care a scris romanul din 1996 după care a fost adaptat Fight Club, a scris sarcastic pe Twitter: "Acest lucru este SUPER minunat! Toată lumea are parte de un final fericit în China!"

Artistul disident Ai Weiwei a postat, de asemenea, un link către un articol despre aceste schimbări, cu întrebarea: "Ce ar spune Tyler Durden?"

Senatorul american Ted Cruz, un republican care reprezintă Texasul, a scris: "A doua regulă a Fight Club este "vom face şi vom spune orice ne spun cenzorii comunişti chinezi să facem şi să spunem"."

Modificările au fost semnalate pe reţelele de socializare de către telespectatorii indignaţi care au văzut anterior copii piratate ale originalului.

Nu este neobişnuit ca cenzura chineză să facă tăieturi în filmele occidentale, dar este mai rar ca aceasta să schimbe finalul.

Modificarea a fost subiect de ironii în social media.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
film,
china,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.