Care este mai bună: pensia privată sau pensia de stat?

Postat la 05 iulie 2017 163 afişări

Analistul financiar Marius Pandele de la Prime Transaction a realizat o analiză pornind de la cel mai recent salariu mediu brut disponibil la Institutul Naţional de Statistică de 3.291 lei în aprilie, la care a adăugat o creştere anulă nominală de 5% pe 35 de ani, cu comision de contribuţie şi administrare. Suma acumulată după 35 de ani ar fi de 2,4 mil. lei, fără a lua în calcul inflaţia, pentru că afectează atât pensia privată, cât şi pensia de stat.

Care este mai bună: pensia privată sau pensia de stat?

Pandele a ajuns la concluzia că mai bună ar fi pensia privată nu numai că ar fi de aşteptat ca ea să aducă mai mulţi bani la bătrâneţe, dar are şi avantaje impor­tante încorporate.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensie,
administrare,
analist,
analiza,
anulare,
comision

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.