Capcană din portbagaj: Detaliul pe care şoferii îl ignoră zilnic şi le poate aduce o amendă de 725 lei

Postat la 12 decembrie 2018 35873 afişări

Poliţia rutieră face o dată la un timp acţiuni de control de rutină. Pe lângă verificarea legalităţii actelor, ele pot să însemne şi verificarea accesoriilor pe care nu vrem să le folosim vreodată, adică o trusă de prim ajutor, două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu.

Capcană din portbagaj: Detaliul pe care şoferii îl ignoră zilnic şi le poate aduce o amendă de 725 lei

Trusa medicală, extinctorul sau triunghiurile reflectorizante pot să vă aducă amenzi ori dacă nu le aveţi pe toate, ori dacă nu sunt conforme legii. Această greşeală a şoferilor se încadrează în clasa a II-a de sancţiuni cu patru sau cinci puncte-amendă, asfel că amendat va fi de 590 de lei sau de 725 de lei.

Conform Ordinului nr. 987/2007 pentru aprobarea conţinutului minim al trusei sanitare auto:

Ambalajul trusei sanitare auto trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

a) să asigure o etanşeitate corespunzătoare pentru protejarea conţinutului faţă de praf, umezeală, carburanţi şi uleiuri, printr-un sistem de închidere ferm;

b) să fie dimensionată corespunzător, în vederea depozitării şi asigurării integrităţii componentelor din conţinutul trusei sanitare auto.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amenda,
soferi,
detaliu,
masina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.