Canada a mobilizat 69 de militari din cadrul forţelor speciale în Irak

Autor: Gaidau Ion Postat la 17 septembrie 2014 21 afişări

Şaizeci şi nouă de militari din cadrul forţelor speciale canadiene sunt mobilizaţi în nordul Irakului pentru a ajuta trupele de la Bagdad să-i respingă pe jihadiştii din cadrul grupării Stat Islamic (SI), a anunţat, marţi, premierul Stephen Harper, citat de AFP.

Harper a anunţat pe 5 septembrie că statul canadian a mobilizat "zeci" de militari în Irak "pentru a furniza recomandări şi asistenţă" armatei irakiene.

Invitat de opoziţie să se exprime mai clar, premierul canadian a declarat marţi în faţa Camerei Comunelor că "numărul (militarilor din cadrul forţelor speciale mobilizaţi) în prezent este de 69".

Misiunea a fost prevăzută pentru "o perioadă iniţială" de o lună, dar ar putea fi prelungită.

Canadienii trebuie să furnizeze, alături de militarii americani, "recomandări strategice şi tactice forţelor irakiene înainte ca acestea din urmă să întreprindă operaţiuni tactice contra SI", a explicat Harper.

Pe lângă trimiterea a 69 de militari din cadrul forţelor speciale, Ottawa a livrat echipament militar atât luptătorilor kurzi din nordul Irakului, cât şi trupelor irakiene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CANADA,
IRAK,
JIHADIŞTI
/actualitate/canada-a-mobilizat-69-de-militari-din-cadrul-fortelor-speciale-in-irak-13283916
13283916
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.