Camera Deputaţilor a respins o moţiune simplă privind diaspora, depusă de opoziţie în octombrie

Autor: Alina Novaceanu Postat la 19 noiembrie 2014 46 afişări

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă privind diaspora intitulată “Românii de pretutindeni, victimele unui actor netalentat şi dezinteresat”, depusă de PNL şi PDL şi dezbătută de plen în timpul campaniei electorale.

Deputaţii au respins acum moţiunea cu 178 de voturi "împotrivă", 106 "pentru" şi 22 abţineri.

Deputatul PNL Mircea Dolha a declarat, după vot, că îi pare foarte rău că majoritatea parlamentară a decis să lase pe mai departe un actor în Guvernul Ponta în loc să-l lase pe scenă, referindu-se la Bogdan Stanoevici, ministru delegat pentru românii de pretutindeni.

"Ne pare foarte rău că majoritatea parlamentară a decis să lase pe mai departe un actor în Guvernul Ponta în loc să-l lase pe scenă, pentru că nu poate reprezenta românii de pretutindeni şi a dovedit acest lucru şi o va dovedi şi în viitorul apropiat", a susţinut el.

Deputatul UDMR Marton Arpad a replicat, exprimându-şi indignarea faţă de faptul că un deputat face discriminare pe bază de profesie. "Şi eu sunt actor şi aceşti actori, chiar şi în lumea bună, sunt unii dintre ei politicieni acceptaţi şi câteodată reprezintă cu mai mare cinste ţara noastră ca unii politicieni", a spus Marton Arpad.

Moţiunea simplă privind diaspora a fost depusă la Cameră în 13 octombrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CAMERA DEPUTAŢILOR,
MOŢIUNE,
/actualitate/camera-deputatilor-a-respins-o-motiune-simpla-privind-diaspora-depusa-de-opozitie-in-octombrie-13595952
13595952
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.