Căile Ferate Ruseşti devin prima companie din Rusia care intră oficial în default. Sancţiunile vestice continuă să lovească sistemul financiar al ţării

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 12 aprilie 2022 72 afişări

Căile Ferate Ruseşti devin prima companie din Rusia care intră oficial în default. Sancţiunile vestice continuă să lovească sistemul financiar al ţării

Un comitet financiar global a declarat că, drept urmare a atacurilor lansate asupra Ucrainei şi sancţiunilor impuse în acest sens de statele vestice, Căile Ferate Ruseşti (Russian Railways JSC) au intrat în default (incapacitate de plată), după ce compania a eşuat să plătească cuponul unor obligaţiuni în valoare de 268 de milioane de dolari, potrivit Business Insider.

Măsurile luate de ţările europene şi Statele Unite au redus masiv accesul Rusiei la sistemul financiar internaţional.

Divizia europeană a Comitetului privind Instrumentele Financiare Derivate de Credit (CDDC) a anunţat că societatea condusă de statul rus nu a reuşit să se încadreze în condiţiile impuse de un set de bonduri care au ajuns la maturitate în data de 14 martie.

Evenimentul marchează oficial primul default corporate din Federaţia Rusă de la declanşarea războiului pe 24 februarie.

Prăbuşire iminentă. Rusia, la un pas de intrare în incapacitate de plată

CDDC este un comitet format din instituţii financiare care se întâlnesc pentru a decide dacă o companie a intrat sau nu în incapacitate de plată. Decizia comitetului reprezintă un pas cheie în ceea ce priveşte intenţiile investitorilor de a primi acces la contracte credit default swap, care funcţionează pe post de asigurare împotriva default-urilor.

Compania rusă susţine că şi-a îndeplinit obligaţiile, însă plata a fost blocată din cauza sancţiunilor impuse de-a lungul ultimelor săptămâni, scrie Bloomberg.

Printre instituţiile care au votat „da” în cazul moţiunii care confirmă default-ul Russian Railways se numără Goldman Sachs, Bank of America şi Deutsche Bank.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.