Cad capete pe bandă rulantă la una dintre cele mai importante bănci din lume: Jane Fraser, şefa Citigroup, i-a avertizat pe cei 240.000 de angajaţi să se pregătească de o restructurare fără precedent. Nici cei din structurile superioare ale băncii nu scapă

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 25 septembrie 2023 17844 afişări

Cad capete pe bandă rulantă la una dintre cele mai importante bănci din lume: Jane Fraser, şefa Citigroup, i-a avertizat pe cei 240.000 de angajaţi să se pregătească de o restructurare fără precedent. Nici cei din structurile superioare ale băncii nu scapă

Jane Fraser, CEO-ul Citigroup, a avertizat pe cei 240.000 de angajaţ ai băncii că au de ales între a se implica mai mult pentru ca creditorul să funcţioneze sau să „coboare din tren”, pe măsură ce tot mai multe locuri de muncă au fost eliminate. De această măsură n-au scăpat nici cei aflaţi în structurile superioare, acestea fiind de asemenea reduse, scrie Financial Times.

Mesajul pare să marcheze o schimbare de atitudine pentru unii angajaţi, având în vedere că Fraser a cultivat o imagine de lider apropiat de subordonaţi în cei peste doi ani de când se află la conducerea Citi. Mesajul a venit la câteva zile după ce a anunţat cea mai mare restructurare din ultimii 15 ani, în urma căreia banca se va axa mai mult pe diviziile de business.

 „Urcaţi-vă la bord. Avem ambiţii incredibil de mari pentru această bancă şi, trenul, se va mişca repede. Ajutaţi-ne să câştigăm şi să realizăm schimbările pe care ni le dorim sau coborâţi din tren”, a declarat Fraser.

Fraser a preluat conducerea celei de-a treia bănci americane ca mărime în 2021, dar încă nu şi-a respectat promisiunea de a face creditorul mai profitabil şi mai puţin riscant. Plecarea lui Paco Ybarra, un veteran de 36 de ani care avea un mare centru de putere la Citi, a creat o oportunitate pentru Fraser de a pune în aplicare reorganizarea, care îi va oferi efectiv mai mult control de zi cu zi.

Fraser şi directorii săi nu au dat încă o cifră a numărului de locuri de muncă care vor dispărea şi nici nu au anunţat un obiectiv de reducere a costurilor, ceea ce a provocat frustrări la nivel intern, potrivit unor persoane informate în acest sens.

De asemenea, Fraser nu a numit un şef permanent al băncii sale de investiţii, comerciale şi corporate, o poziţie crucială în noua structură de management. Citi a angajat firma de recrutare de directori Egon Zehnder pentru a ocupa acest rol, potrivit a trei persoane familiarizate cu subiectul, care au declarat că această căutare se află în primele etape şi se concentrează pe candidaţi externi.

Angajaţii din Marea Britanie au fost informaţi printr-un mail că banca va începe un proces de revizuire chiar în această săptămână, care va duce la o „reducere a rolurilor”. Memorandumul nu a precizat câte posturi vor fi eliminate dintr-un total de 16.000 de angajaţi din Marea Britanie.

Pe plan intern, unii angajaţi ai Citi spun că există entuziasm pentru eforturile lui Fraser de a eficientiza banca. Există, de asemenea, speranţa că această mişcare ar putea revigora preţul acţiunilor Citi, care a scăzut cu aproximativ o treime de când Fraser a preluat banca.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.