Bursele din China îşi revin după pierderile masive din zilele precedente

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 09 iulie 2015 92 afişări

Acţiunile companiilor chineze au început să îşi revină joi după pierderile masive din zilele precedente, sporind încrederea în măsurile adopte de autorităţi pentru susţinerea pieţei de capital, relatează MarketWatch.

Indicele Shanghai Composite este în urcare cu 5,76%, după ce a fluctuat între creştere şi scădere la începutul tranzacţiilor. Indicele bursei din Shenzhen creşte cu 3,76%. Ambii indici au pierdut circa o treime din valoare în ultima lună.

La Hong Kong, indicele Hang Seng, care a înregistrat miercuri cea mai slabă evoluţie de după criza financiară mondială, este în creştere cu 4,02%. Un indice compozit al companiilor chineze listate la Hong Kong, HSCEI, avansează cu 3,6%.

"Piaţa dă semne de stabilizare întrucât autoritatea de reglementare a venit în sprijinul companiilor cu capitalizare mică, relaxând criza de lichiditate, ceea ce a dat încredere investitorilor", a declarat Tang Yonggang, analist la Shenyin Wanguo Securities.

Autoritatea de reglementare a anunţat miercuri că agenţia China Securities Finance, care acordă finanţări pentru plasamente pe piaţa de capital, va spori achiziţiile de titluri ale companiilor cu capitalizare scăzută.

Creşterile au urmat şi unei informaţii că poliţia a vizitat China Securities Regulatory Commission, pentru a investiga operaţiunile short selling speculative.

Yuanul este în stagnare, la 6,2085 unităţi pentru un dolar, iar obligaţiunile chineze pe termen de 10 ani s-au stabilizat, randamentul fiind în declin cu 0,05 puncte procentuale, la 3,435%.

Pieţele globale sunt influenţate de turbulenţele din China şi incertitudinile din Grecia. Indicele japonez Nikkei 225 Stock Average este în urcare cu 0,6%, după un declin de 0,7% miercuri. În Australia, indicele S&P/ASX 200 este în creştere cu 0,03%, dar miercuri a săczut cu 0,6%. În SUA, indicele Dow Jones a atins miercuri minimul ultimelor cinci luni, iar preţurile mărfurilor au înregistrat scăderi puternice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CHINA,
BURSE,
/actualitate/bursele-din-china-isi-revin-dupa-pierderile-masive-din-zilele-precedente-14566588
14566588
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.