Bursele din China au scăzut cu 7%, hemoragie şi pe bursele europene. La Bucureşti cea mai mare companie scade cu 4%

Postat la 07 ianuarie 2016 146 afişări

Bursele din China au scăzut cu 7%, hemoragie şi pe bursele europene. La Bucureşti cea mai mare companie scade cu 4%

O săptămână care a început abrupt pentru pieţele europene de acţiuni tocmai a devenit şi mai tumultoasă, după ce tranzacţiile la bursa din China au fost suspendate din nou, după doar 14 minute de tranzacţionare.

În deschiderea şedinţei de joi, principalele pieţe de acţiuni raportează scăderi semnificative: bursa din Germania scade cu 2,7%, bursa franceză se corectează cu minus 2,4%.

La Bucureşti, bursa a deschis şedinţa cu un minus de 1,76% pe un rulaj de 4 milioane de lei, mai ridicat decât deschiderile şedinţelor anterioare.

Din rândul acţiunilor lichide, titlurile Petrom raportează cele mai mari scăderi, de minus 3,5% până la o cotaţie de 0,275 lei/unitate. Titlurile Romgaz scad cu 1,7%, cele ale Banca Transilvania se corectează negativ cu 1,5%.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bursele-din-china-au-scazut-cu-7-hemoragie-si-pe-bursele-europene-la-bucuresti-cea-mai-mare-companie-scade-cu-4-14957724
14957724
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.