Bursa din China a închis în declin cu 1,3%, în pofida reducerii dobânzii cheie

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 26 august 2015 66 afişări

Acţiunile din China închis miercuri în scădere cu 1,3%, înregistrând cel mai amplu declin pe parcursul a cinci şedinţe de tranzacţionare după 1996, în pofida reducerii dobânzii cheie de către banca centrală.

Shanghai Composite Index a coborât cu 1,3%, după ce pe parcursul tranzacţiilor a urcat cu până la 4,3% şi a scăzut cu până la 3,9%, relatează Bloomberg.

Banca centrală din China a anunţat marţi, la scurt timp după ce bursa a închis în declin cu 7,6%, reducerea cu 0,25 puncte procentuale a dobânzilor la împrumuturile şi depozitele pe un an, precum şi reducerea nivelului rezervelor minime obligatorii ale băncilor.

Acţiunile chineze au pierdut jumătate din valoare de la jumătatea lunii iunie. Guvernul a oprit în această săptămână intervenţiile pe piaţa de capital, pentru a analiza efectul măsurilor fără precedent, potrivit unor persoane apropiate situaţiei.

Indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong a scăzut cu 0,7%, în timp ce Nikkei 225 al bursei din Tokyo a urcat cu 3,2%.

În SUA, indicii S&P 500 şi Dow Jones au scăzut marţi cu 1,3%, iar Nasdaq Composite cu 0,4%. În timpul tranzacţiilor futures de joi, S&P 500, Dow Jones şi Nasdaq au revenit pe un trend pozitiv, cu un avans de 1%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BURSE,
EVOLUŢIE,
/actualitate/bursa-din-china-a-inchis-in-declin-cu-1-3-in-pofida-reducerii-dobanzii-cheie-14688711
14688711
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.