Bucureşti: Taxele şi impozitele locale, în dezbatere publică. Obligaţiile fiscale, mai mari în 2022

Autor: Petru Mazilu Postat la 12 martie 2021 55 afişări

Primăria Municipiului Bucureşti a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în municipiul Bucureşti, începând cu anul 2022. Autorităţile propun ca obligaţiile fiscale să crească în funcţie de inflaţie.

Bucureşti: Taxele şi impozitele locale, în dezbatere publică. Obligaţiile fiscale, mai mari în 2022

Documentul poate fi consultat pe site-ul Primăriei Bucureşti, până pe 19 aprilie. Autorităţile locale prevăd creşterea impozitelor şi taxelor cu 2,6%.

„Subliniem faptul că, potrivit legislaţiei în vigoare, autorităţile locale au obligaţia legală să modifice taxele şi impozitele anual, până la 30 aprilie, în funcţie de indicele de inflaţie. În acest sens, în acord cu prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, Având în vedere faptul că prevederea legală este imperativă, instituţia noastră a pus în dezbatere publică proiectul de impozite şi taxe locale pe anul 2022 care prevede indexarea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale cu un coeficient de inflaţie de 2,6%”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Bucureşti.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti adoptă hotărârile privind impozitele şi taxele locale pentru anul fiscal următor. Autorităţile au realizat deja calcule estimative privind nivelul impozitelor.

„Creşterile pentru impozitul pe clădiri persoane fizice rezidente sunt de 1-4 lei - garsonieră; 1-5 lei apartament cu 2 camere; 2-8 lei apartament cu 3 camere; 2-12 lei apartament cu 4 camere. Creşterile pentru impozitul pe mijloacele de transport se diferentiază în funcţie de capacitatea cilindrică, astfel: pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică de până la 1600 cmc nu există creştere întrucât coeficientul de indexare este mic, iar pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică de peste 1600 cmc, creşterile variază între 4 şi 174 lei. Nivelul impozitului pentru autovehiculele cu masă maximă autorizată egală sau mai mare de 12 tone nu a fost indexat”, au precizat cei de la Primăria Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
taxe,
majorare,
inflaţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.