BREAKING NEWS: Germania, Polonia şi Suedia expulzează diplomaţi din Rusia, ca reacţie la o decizie similară a Moscovei

Postat la 08 februarie 2021 174 afişări

BREAKING NEWS: Germania, Polonia şi Suedia expulzează diplomaţi din Rusia, ca reacţie la o decizie similară a Moscovei

Germania, Polonia şi Suedia expulzează diplomaţi ruşi, ca reacţie la o decizie similară a Rusiei

MAE german: "Un diplomat rus a fost declarat persona non grata". Rusia a expuzat vineri diplomaţi din Germania, Polonia şi Suedia acuzaţi de participare la protestele opoziţiei ruse

Germania, Polonia şi Suedia au anunţat, luni seară, expulzarea unor diplomaţi din Rusia, ca reacţie la o decizie similară a Administraţiei Vladimir Putin, pe fondul tensiunilor dintre Uniunea Europeană şi Moscova.

"Un diplomat rus a fost declarat persona non grata. Este vorba de o reacţie a Guvernului Germaniei la decizia Federaţiei Ruse din 5 februarie de a expulza mai mulţi diplomaţi UE, o decizie nejustificată (...)", a comunicat, prin Twitter, Ministerul german de Externe.

Polonia şi Suedia au anunţat expulzarea a câte unui diplomat rus, potrivit postului german N-TV. Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, a aflat în timpul vizitei la Moscova că Rusia a decis expulzarea unor diplomaţi din Germania, Polonia şi Suedia acuzaţi de participare la protestele opoziţiei ruse. Oficialul UE a declarat că a aflat de pe reţele de socializare online despre expulzări, în timp ce discuta cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Comisia Europeană a comunicat că vizita lui Josep Borrell Fontelles la Moscova a fost "necesară" în pofida tensiunilor bilaterale.

"Nu oficialii ruşi au fost iniţiatorii distrugerii relaţiilor bilaterale", a reacţionat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. La rândul său, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat că Uniunea Europeană "nu este un partener de încredere".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
polonia,
suedia,
expulzare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.