BREAKING NEWS: Bombardament MASIV al Statelor Unite în Afganistan. Pentru prima oară, Trump a lansat cea mai PUTERNICĂ bombă non-nucleară din dotare - VIDEO

Autor: Bogdan Angheluţă, Florin Casota Postat la 13 aprilie 2017 2682 afişări

Armata Statelor Unite a lansat o bombă de mare putere în Afganistan, potrivit CNN, care citează patru surse militare.

BREAKING NEWS: Bombardament MASIV al Statelor Unite în Afganistan. Pentru prima oară, Trump a lansat cea mai PUTERNICĂ bombă non-nucleară din dotare - VIDEO

Proiectilul GBU-43/B este cel mai puternic de tip non-nuclear din dotarea Statelor Unite. Ţinta ar fi fost o serie de tuneluri a ISIS, situate în regiunea afgană Nangarhar.

 

Tehnologia ar fi fost dezvoltată în timpul conflictului din Irak. Bomba este cunoscuta  ”mama tuturor bombelor” şi cântăreşte aproximativ 10.000 de kilograme.

 

Armata americană evaluează în acest moment daunele provocate.

Este pentru prima dată când o asemenea bombă este utilizată pe câmpul de luptă, muniţia fiind dezvoltată în timpul războiului din Irak.

 

Bomba are 11 tone de explozibil si costa nu mai putin de 16 milioane de dolari.

 

Secretarul de presă al Casei Albe ţine o conferinţă de presă în acest moment. 

 

 

 

 

- ştire în curs de actualizare -

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.