BREAKING. Elon Musk se oferă să cumpere Twitter pentru 41 de miliarde de dolari. Acţiunile companiei cresc cu 12% în premarket

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 14 aprilie 2022 118 afişări

BREAKING. Elon Musk se oferă să cumpere Twitter pentru 41 de miliarde de dolari. Acţiunile companiei cresc cu 12% în premarket

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, s-a oferit să cumpere grupul de social media Twitter pentru 41 de miliarde de dolari, la câteva zile după ce miliardarul a refuzat un loc în boardul companiei, scrie agenţia de ştiri Reuters.

Oferta lansată de Musk ajunge la un preţ de 54,2 dolari per acţiune, care reprezintă o creştere de 38% faţă de preţul şedinţei din 1 aprilie, ultima sesiune de tranzacţionare înainte ca CEO-ul Tesla să achiziţioneze un pachet la peste 9% la gigantul fondat de Jack Dorsey.

La ora redactării ştirii, acţiunile Twitter se apreciau cu 12% în premarket.

„De când am efectuat investiţia, am realizat că firma nu va prospera şi nici nu servi actuala imperativă socială în forma sa de acum. Twitter trebuie să fie transformată din postura de companie privată”, a scris Musk într-o scrisoare adresată preşedintelui Twitter, Bret Taylor.

Săptămâna aceasta, Musk a declarat că a renunţat la planul de a ocupa un loc în boardul Twitter, cu scurt timp înainte de începerea mandatului propriu-zis. Decizia ar fi împiedicat o potenţială preluare a companiei.

„Suma propusă este cea mai bună ofertă şi reprezintă oferta mea finală. Dacă nu va fi acceptată, îmi voi reevalua poziţia de acţionar”, spune Musk.

Înaintea şedinţei de tranzacţionare de pe Wall Street din 14 aprilie, care începe la 16:30, ora României, Twitter ajungea la o valoare de piaţă de 36,7 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
twitter,
elon musk,
tesla,
actiuni,
cumparare,
transformare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.