BRD a înregistrat anul trecut pierderi de 332 milioane lei, după creşterea provizioanelor

Postat la 13 februarie 2013 10 afişări

BRD a înregistrat anul trecut pierderi de 332 milioane lei (74,5 milioane euro), după creşterea costului riscului cu 61,6%, la 1,938 miliarde lei, din cauza deteriorării mediului macroeconomic şi a implementării unei metodologii mai prudente de evaluare a garanţiilor, a anunţat miercuri banca.

"Performanţa noastră financiară a fost afectată anul trecut de creşterea costului riscului, în condiţiile unui mediu dificil. Soliditatea modelului nostru de business nu este pusă în discuţie şi avem planuri strategice clare pentru 2013 şi anii care vor urma. Ne vom concentra pe consolidarea procedurilor şi politicilor noastre de risc şi pe îmbunătăţirea eficienţei operaţionale, continuând în acelaşi timp să facem investiţiile necesare viitoarei noastre dezvoltări comerciale, astfel încât să fim capabili să producem un nivel adecvat de profitabilitate", a declarat într-un comunicat preşedintele - director general al BRD-Groupe Societe Generale, Philippe Lhotte.

Anul 2012 a fost caracterizat de asemenea de creşterea depozitelor clientelei (cu 4,1%), cu orientare către scadenţe mai lungi. BRD şi-a diversificat anul trecut sursele de finanţare şi şi-a îmbunătăţit semnificativ raportul credite/depozite, de la 103,6% la 98,7% (-4,9 puncte), arată banca.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BRD,
creşterea provizioanelor,
creşterea
/actualitate/brd-a-inregistrat-anul-trecut-pierderi-de-332-milioane-lei-dupa-cresterea-provizioanelor-10559091
10559091
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.