Blaga: Nu cred că serviciile s-au implicat în campanie. Dacă Băsescu are dovezi, să le facă publice

Autor: Emma Toader Postat la 31 octombrie 2014 47 afişări

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, că nu crede că serviciile de informaţii s-au implicat în această campanie electorală şi că, dacă preşedintele Traian Băsescu are dovezi concrete de implicare a acestora, "să le facă publice cu subiect şi predicat".

Blaga a spus într-o conferinţă de presă că "niciodată nu a fost vorba în campaniile electorale, cel puţin din '97 încoace, de implicarea serviciilor în campania electorală".

"De zece ani de zile domnul preşedinte Traian Băsescu ne spune că serviciile îşi fac cu cinste datoria faţă de ţară şi eu cred acest lucru. De aceea nu pot fi de acord cu băgarea în această mocirlă a tuturor servciilor. Dacă preşedintele are dovezi concrete, să le facă publice cu subiect şi predicat, nu să arunce aşa un val de neîncredere în ansamblul serviciilor din România. Nu este corect, nu este cinstit indiferent despre cine este vorba şi indiferent cât de mult susţine domnia sa un anumit candidat", a precizat Vasile Blaga, fost ministru al Administraţiei şi Internelor.

El a arătat că, din experienţa sa, nu crede că se poate întâmpla să fi existat o colaborare între serviciile româneşti şi serviciile secrete din alte ţări în campanie.

"Se discuta şi despre, vezi Doamne, implicări în campanie între servicii româneşti şi servicii franceze. Nu cred, nu cred, în experienţa pe care o am, că se poate întâmpla acest lucru, pentru că serviciile colaborează doar atunci când asupra cuiva planează anumite suspiciuni. Nu cred că serviciile s-au implicat în această campanie", a adăugat Blaga.

În opinia, serviciile de informaţii îşi fac datoria pentru ţară.

Blaga a mai spus că ACL "nu are ce să le reproşeze serviciilor secrete în această campanie".

Vasile Blaga a fost întrebat dacă atunci când era şef de campanie electorală pentru Traian Băsescu a ştiut despre posibilitatea implicării serviciilor în campanie.

"Şi eu şi dumneavoastră ne aducem aminte că niciodată nu a fost vorba în campaniile electorale, cel puţin din '97 încoace, de implicare a lor în campania electorală. Amândoi ne aducem aminte, nu?" a răspuns Blaga.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că este clar că serviciile s-au implicat în campania electorală şi a precizat că asigură că va analiza cu toată seriozitatea şi că aceasta nu va rămâne doar o afirmaţie.

Întrebat dacă consideră că serviciile s-au implicat în campania electorală, Traian Băsescu a răspuns: ”Categoric, da, şi vă asigur că nu va rămâne doar o singură afirmaţie”.

Preşedintele a continuat: ”Este clar că serviciile s-au implicat, este clar că au fost lucruri în neregulă” şi a menţionat că ”încă din 10 septembrie 2014” i-a chemat pe şefii celor două servicii, SIE şi SRI, şi prim-adjuncţii, Coldea şi Predoiu şi i-a atenţionat să nu se implice în campania electorală.

”Implicarea lui Meleşcanu cred că nu mai are nevoie de demonstraţii. (...) Probabil a plecat de la mine Meleşcanu şi apoi a început să îşi strângă semnături pentru candidatură”, a spus Traian Băsescu.

Potrivit lui Traian Băsescu, faptul că Meleşcanu nu i-a spus că doreşte să candideze şi apoi, cu diverse organizaţii, a strâns semnături ”este o clară implicare a Serviciului în jocuri politice”.

Despre apariţia fotografiilor cu Elena Udrea, la Paris, alături de şefa DIICOT, preşedintele Traian Băsescu a precizat că ”ceea ce s-a întâmplat astăzi reprezintă din nou o probă că serviciile sunt implicate”.

”Vă asigur că voi analiza cu toată seriozitatea, iar cine crede că m-am culcat acasă şi aştept să se facă 21-22 decembrie, se înşală. Eu am spus că sunt preşedinte până pe 21 decembrie, la ora 24.00”, a mai spus Băsescu.

El a continuat: ”Marea bătălie este cine va fi preşedinte, pentru că unii îl susţin Ponta şi alţii, care ştiu că vor fi scurtaţi de cap, când vine Ponta, din serviciu, îl susţin pe Iohannis. Acest lucru îl ştiu foarte bine”. El a menţionat că este important ce se întâmplă cu cele cinci, şase, şapte opt procente ale Elenei Udrea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BLAGA,
SERVICII,
/actualitate/blaga-nu-cred-ca-serviciile-s-au-implicat-in-campanie-daca-basescu-are-dovezi-sa-le-faca-publice-13482025
13482025
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.