Black Sea Oil & Gas a semnat cu Transgaz să scoată 1 mld. de metri cubi de gaz pe an din Marea Neagră, dar în judeţul Constanţa zeci de mii de locuinţe nu au gaz

Postat la 02 septembrie 2019 93 afişări

O treime din locuinţele din România şi jumătate din unităţile de învăţământ se încălzesc cu lemne.

Black Sea Oil & Gas a semnat cu Transgaz să scoată 1 mld. de metri cubi de gaz pe an din Marea Neagră, dar în judeţul Constanţa zeci de mii de locuinţe nu au gaz

Black Sea Oil & Gas (BSOG) şi Transgaz au semnat proiectul pentru conectarea producţiei de gaze naturale a BSOG din Marea Neagră la Sistemul de Transport Naţional (SNT), potrivit unui anunţ al Ministerului Economiei. Proiectul va acoperi 10% din necesarul de gaze naturale al României, de 10 mld. de metri cubi de gaze naturale anual.

 

 „Acest proiect va acoperi 10% din necesarul anual de gaze naturale al României şi, mai mult decât atât, reprezintă o contribuţie importantă la nivel naţional, cât şi pentru dezvoltarea economică şi socială a comunităţilor locale. Este rezultatul unei investiţii care până în acest moment s-a ridicat la suma de 200 milioane de dolari, iar alte 400 de milioane urmează să fie investite de Black Sea Oil & Gas până la finalizarea construcţiei, ceea ce demonstrează angajamentul nostru pentru susţinerea mediului de afaceri din România“, a declarat ministrul economiei, Niculae Bădălău.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gaze,
locuinte,
marea neagra,
semnare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.