Bitcoin a atins în weekend un nou minim

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 24 mai 2021 142 afişări

Bitcoin a atins în weekend un nou minim

Cea mai cunoscută criptomonedă la nivel global a ajuns să fie tranzacţionată pentru 31.772 de dolari, înregistrând o scădere puternică pe fondul anunţului făcut de autorităţile chineze. Acestea intenţionează să aplice reguli şi taxe mai dure pentru piaţa cripto, scrie CNBC.

Speriaţi de anunţul autorităţilor, deţinătorii de Bitcoin au început să renunţe la moneda digitală, fapt ce a determinat prăbuşirea preţului acesteia cu 16%.

În mai, Bitcoin a fost atacată atât de autorităţi, cât şi de unii dintre cei mai înfocaţi susţinători ai săi.

Elon Musk, care a cumpărat în trecut Bitcoin în valoare de 1,5 mld. dolari, a aruncat piaţa cripto în aer după ce a anunţat că Tesla nu va mai accepta plata în Bitcoin. Tesla a renunţat la faimoasa criptomonedă pe fondul îngrijorărilor legate de poluarea energetică asociată producerii acesteia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
minim,
prag,
weekend,
anunt,
autoritati,
fond

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.