Bill Clinton apără decizia fundaţiei sale de a primi donaţii de la Guverne străine

Autor: Ioana Bojan Postat la 09 martie 2015 36 afişări

Fostul preşedinte american Bill Clinton a apărat decizia fundaţiei sale de a accepta donaţii din partea unor Guverne străine în timp ce soţia sa, Hillary Rodham Clinton, era secretar de Stat în administraţia preşedintelui Barack Obama, dar şi după ce a plecat în 2013, relatează Associated Press.

"Teoria mea este să dezvăluim totul şi să lăsăm oamenii să judece", a declarat Bill Clinton, într-un interviu la Clinton Global Initiative University. "Consider că am făcut mai mult bine decât rău şi cred că este un lucru bun", a adăugat el.

Fostul preşedinte a precizat că unii dintre banii primiţi de fundaţie provin din ţări din Orientul Mijlociu, precum Emiratele Arabe Unite. "Suntem de acord cu tot ce fac? Nu. Dar ei ne ajută să luptăm împotriva (grupării) Stat Islamic", a subliniat el. Clinton a adăugat de asemenea că nu este de acord cu tot ce face Arabia Saudită, un alt donator.

Republicanii au criticat faptul că Fundaţia Clinton a primit donaţii de la Guverne străine, apreciind că acest lucru ar putea crea un conflict de interese dacă Hillary Clinton ar deveni preşedintele Statelor Unite.

Hillary Clinton îşi construieşte o echipă de campanie şi rămâne principalul candidat democrat la prezidenţiale dacă va intra în campania din 2016.

Ea a fost criticată în ultimele zile pentru că şi-a folosit contul privat de e-mail în timp ce era secretar de Stat. Această dezvăluire a ridicat semne de întrebare privind respectarea regulilor federale care prevăd că oficialii guvernamentali trebuie să păstreze corespondenţa legată de probleme oficiale. Clinton a cerut ca e-mailurile ei să fie publicate, iar Departamentul de Stat verifică cele 55.000 de pagini cu mesaje electronice pe care ea le-a predat deja.

Bill Clinton nu a făcut referire la criticile pe această temă în cadrul interviului acordat sâmbătă.

În schimb, preşedintele Obama a declarat pentru CBS News că prima dată a auzit despre problema folosirii contului privat de e-mail din presă şi că se bucură că Hillary Clinton a cerut ca acele e-mailuri să fie publicate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
CLINTON,
DONAŢII
/actualitate/bill-clinton-apara-decizia-fundatiei-sale-de-a-primi-donatii-de-la-guverne-straine-13953746
13953746
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.