BCE şi-a menţinut joi dobânzile de politică monetară, pentru a ajuta zona euro

Postat la 24 ianuarie 2019 35 afişări

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis, joi, să-şi păstreze actualele rate de politică monetară, care sunt la niveluri reduse, iar proiecţia este până în vară, sperând ca astfel să ajute economia zonei euro, care se află pe o tendinţă de încetinire, informează Bloomberg.

BCE şi-a menţinut joi dobânzile de politică monetară, pentru a ajuta zona euro

În prezent, dobânda BCE este de 0,00% la operaţiunile principale de refinanţare (rata fixă), de 0,25% la facilitatea de creditare marginală şi de -0,40% la facilitatea de depozit. Aceste dobânzi au fost stabilite la data de 16 martie 2016.

Ca urmare a acestui anunţ, euro s-a depreciat uşor, în jur de 0,3%, deoarece analiştii nu înţeleg pe ce se bazează optimismul lui Mario Draghi, preşedintele BCE.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bce,
politica monetara,
zona euro,
dobanzi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.