Baxter: în România există aproximativ 2.000 de pacienţi cu hemofilie

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 26 iunie 2014 1491 afişări

Baxter: în România există aproximativ 2.000 de pacienţi cu hemofilie

Compania americană Baxter, lider mondial în tratamentul hemofiliei, a anunţat că sediul din Bucureşti a devenit în totalitate funcţional. n prezent, în România există aproximativ 2.000 de pacienţi cu hemofilie, dintre care în jur de 400 sunt copii. La nivel internaţional, 1 din 10.000 de persoane se naşte cu hemofilie.

ntr-o iniţiativă recentă, Ministerul Sănătăţii a crescut cu 40% bugetul pentru hemofilie şi talasemie, şi a introdus pentru prima dată a programe de tratament profilactic pentru copii.

“Considerăm că momentul în care am devenit operaţionali este unul favorabil, atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere al mediului de afaceri”, a declarat Ivan Tomov, drector gneral Baxter România & Bulgaria. De prrofesie medic, Tomov are o experienţă de 18 ani în farma; a fost numit la conducerea filianei bulgare în ianuarie 2012 iar din vara anului trecut responsabilităţile sale includ şi operaţiunile din România.

“Tratată corespunzător, hemofilia este o boală care poate fi ţinută 100% sub control, prin urmare, pacienţii pot fi uşor de integrat în societate ca oameni normali”, a subliniat Ivan Tomov.

Tratamentul profilactic al hemofiliei trebuie administrat din copilărie şi continuat periodic pentru a preîntâmpina sângerările. acest fel pot fi evitate sângerările spontane şi complicaţiile invalidante. Accesul la tratament, devreme şi în cantitate normală, poate oferi pacienţilor şansa la o viaţă absolut normală.

"Creşterea recentă a bugetului Ministerului Sănătăţii în ceea ce priveşte tratamentul hemofiliei va mări cota de sub o unitate per capita, la 1,5 unităti, ceea ce într-adevăr reprezintă o mare realizare. Cu toate acestea, pentru fiecare pacient hemofilic ar trebui să avem un tratament personalizat, şi aici putem avea o contribuţie majoră, prin expertiza şi know-how-ul pe care putem să le oferim atât medicilor cât şi autorităţilor", a conchis Ivan Tomov.

Pentru anul 2014, Tomov estimează o cifră de afaceri de peste 10 milioane USD generată de activităţile de pe piaţa românească şi investiţii de aproximativ  1 million USD.

Compania Baxter a fost fondată în SUA în 1931, fiind primul producător de soluţii intravenoase.  axter International Inc (NYSE: BAX), prin intermediul filialelor sale, dezvoltă, produce şi comercializează produse care se adresează persoanelor cu hemofilie, tulburări ale sistemului imunitar, boli infecţioase, boli de rinichi, traume şi a altor afecţiuni medicale cronice şi acute.

Baxter a înregistrat în 2013 vânzări de 15,3 miliarde dolari şi are aproximativ 61.500 de angajati. Compania produce în 27 de ţări şi  comercializează produse în peste 100.

Produsele Baxter au fost prezente în România încă din 2003, având până acum vânzări de şapte milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/baxter-in-romania-exista-aproximativ-2-000-de-pacienti-cu-hemofilie-12840306
12840306
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.