Bătaie în Parlamentul ucrainean – GALERIE FOTO SI VIDEO

Autor: Dorin Oancea Postat la 14 decembrie 2012 41 afişări

Primele şedinţe ale Parlamentului ucrainean au fost cu scântei. Chiar la prima şedinţă deputaţi din cadrul opoziţiei au început o încăierare, reproşându-şi dezertarea cu scopul de a se alătura forţelor pro-guvernamentale din Parlament. Mai mulţi parlamentari ai mişcării de opoziţie Svoboda i-au alungat pe doi "trădători" - tată şi fiu - din Parlament ca să-i împiedice să depună jurământul împreună cu alţi deputaţi.

Parlamentul ucrainean trebuia să se pronunţe în timpul zilei cu privire la reinstalarea lui Mikola Azarov în postul de premier, un birocrat fidel preşedintelui Ianukovici, care a demisionat la începutul lui decembrie din acelaşi post împreună cu întregul cabinet de miniştri.

Noi altercaţii între deputaţi din cadrul opoziţiei şi ai puterii au izbucnit a doua zi în Parlament, înainte ca premierul demisionar Mykola Azarov să obţină un nou mandat de şef al Guvernului. Câteva zeci de parlamentari s-au bătut la tribuna hemiciclului, după ce opoziţia a cerut respectarea votului personal al fiecărui deputat, exprimat electronic, în cadrul Parlamentului ucrainean. În timp ce unii deputaţi proguvernamentali au încercat să îi îndepărteze pe opozanţii care blocau tribuna, alţii s-au urcat pe birouri ale conducătorilor Parlamentului, după care au sărit peste adversarii lor.

Celebrul boxer Vitali Kliciko, fost campion mondial la categoria grea, al cărui partid de opoziţie a intrat pentru prima oară în Parlament, în urma alegerilor legislative de la 28 octombrie, s-a pronunţat în favoarea blocării Parlamentului de către opozanţi, dar s-a abţinut să participe la altercaţii. "În Statele Unite, pumnii boxerilor sunt consideraţi arme. Iar pumnii unui campion mondial ar putea fi consideraţi armă nucleară. Cred că nu o vom utiliza pentru moment", a declarat el, citat într-un comunicat al partidului său, Udar ("Lovitură," în ucraineană).

Cel puţin un deputat al opoziţiei s-a ales cu vânătăi pe faţă după ce a fost aruncat la pâmânt şi a fost lovit cu pumnii şi picioarele de către deputaţi din cadrul Partidului Regiunilor, aflat la putere.

După o pauză, sesiunea plenară a fost reluată într-o atmosferă haotică, opozanţi scandând sloganuri ca "afară cu trădătorii", în timpul unor discursuri parlamentare pro-guvernamentale.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bataie,
parlament,
Ucraina
/actualitate/bataie-in-parlamentul-ucrainean-galerie-foto-si-video-10392288
10392288
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.