Băsescu: Mi-aş dori ca Udrea să lase electoratul liber în turul II, să nu negocieze cu cei 2 candidaţi

Autor: Valentina Postelnicu Postat la 30 octombrie 2014 64 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că şi-ar dori ca Elena Udrea să îşi lase electoratul liber, în turul II al alegerilor sau să îi dea o sugestie de vot, dar fără a negocia cu cei doi candidaţi care vor intra în finală.

Potrivit şefului statului, Monica Macovei îşi va livra voturile spre Klaus Iohannis şi a apreciat că intrarea acesteia în cursa electorală a fost pentru ca Elena Udrea să nu strângă mai mult electorat decât electoratul lui tradiţional.

Băsescu a mai arătat, într-o emisiune la B1 TV, referitor la Călin Popescu Tăriceanu, că acesta va da voturile sale lui Victor Ponta şi a adăugat că nici Victor Ponta şi nici Klaus Iohannis nu vor câştiga fără voturile Elenei Udrea.

”Mi-aş dori mult (ca Elena Udrea - n.r.) să lase electoratul liber, chiar dacă îl consider pe Ponta cel mai rău dintre candidaţi. (..) Mi-ar place să nu negocieze cu nimeni”, a spus Traian Băsescu, precizând că i s-ar părea imoral ca Elena Udrea să negocieze în turul II voturile spre unul dintre cei doi candidaţi intraţi în finală.

”Să lase electoratul să voteze sau să îi dea o sugestie de vot, fără să negocieze cu unul dintre candidaţii din turul II”, a spus şeful statului, menţionând că nu crede că Elena Udrea va da mesaj de neparticipare.

”Cred că va îndemna să meargă la vot, în condiţiile în care nu va negocia cu nimeni şi eu asta sper să facă, ori să indice unul din candidaţi”, a mai declarat Traian Băsescu, adăugând că, în opinia sa, liderul PMP se va îndrepta spre dreapta, ”atât cât este de dreapta”.

Băsescu a mai spus că cei doi candidaţi, Ponta şi Iohannis, ”sunt două rele la fel” şi a precizat că, în opinia sa, ”dacă se va întâmpla să câştige Iohannis, se va reface USL-ul”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BĂSESCU,
ALEGERI,
/actualitate/basescu-mi-as-dori-ca-udrea-sa-lase-electoratul-liber-in-turul-ii-sa-nu-negocieze-cu-cei-2-candidati-13481045
13481045
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.