Băsescu despre discuţiile Hrebenciuc-Şova: Te ia şi râsul, arată cât de jos e nivelul clasei politice

Autor: Valentina Postelnicu Postat la 28 octombrie 2014 53 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, despre discuţiile dintre Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova, redate în dosarul DNA, că este ”penibil” şi ”arată cât de jos este nivelul clasei politice”.

”Te ia şi râsul, când vezi tipul ăsta de discuţii, Hrebenciuc spunându-i lui Şova: Măi, te fac preşedinte, dar scoate legea amnistiei. E penibil. Ce să spui mai mult decât atât? Să vedem dacă se încadrează în trafic de influenţă, nu ştiu dacă sunt îndeplinite toate condiţiile pentru trafic de influenţă, dar astfel de discuţii arată cât de jos este, practic, nivelul clasei politice”, a comentat Traian Băsescu.

Preşedintele a arătat că este de amar de vreme în politică, dar nu a întâlnit aşa ceva - ”dă-mi o lege ca să te susţin la alegeri”.

”Probabil că lucrurile s-au depreciat în partide de când am plecat eu. Eu am plecat din partid în 2004, deci acum zece ani, pe de o parte. Pe de altă parte, chiar dacă PDL nu a fost un partid de sfinţi, şi se vede asta, nu cred că relaţiile în interiorul PDL erau la un nivel atât de jos”, a mai comentat şeful statului.

Întrebat dacă a negociat cu Viorel Hrebenciuc, când era lider de partid, Traian Băsescu a spus că nu îşi aminteşte să fi negociat cu acesta.

”Eu alianţa am negociat-o, dacă nu mă înşel, printre altele (...) În 2009, să vă spună, am marori pe Boc, pe Blaga, primul lucru pe care l-am făcut a fost să îi trmit la liberali. Am spus: mergeţi şi discutaţi cu liberalii, cu Tăriceanu. Tăriceanu a spus da, intrăm în alianţă, cu o singură condiţie, dacă ne daţi funcţia de prim-minstru”, a povestit Băsescu, adăugând că ”tocmai trecuseră prin experienţa Tăriceanu, prim-ministru, care în 2007 fusese vârful de lance al suspendării”.

”Nu se putea aşa ceva, în politică poţi să greşeşti o dată, nu de două ori. Tentativa asta a fost, de a face guvern PDL-PNL. (...) A doua variantă a fost PSD”, a mai spus Traian Băsescu, precizând că Viorel Hrebenciuc nu a făcut parte din cei care au negociat intrarea PSD la guvernare.

Întrebat dacă Hrebenciuc este ”eminenţa cenuşie a partidului”, Băsescu a replicat: ”Este, are o capacitate de negociere formidabilă, din câte ştiu şi este omul care poate aranja voturile la moţiuni de cenzură, la introdus amendamente în legi, unele bune, altele proaste. Are această capacitate şi, din câte ştiu, este omul care are cel mai bun dialog cu UDMR”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BĂSESCU,
HREBENCIUC,
ŞOVA
/actualitate/basescu-despre-discutiile-hrebenciuc-sova-te-ia-si-rasul-arata-cat-de-jos-e-nivelul-clasei-politice-13474880
13474880
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.