Barna, despre comisia de anchetă legată de fraude la alegeri: Pare un banc din zona Bulă-Păcală

Postat la 25 iunie 2019 37 afişări

Dan Barna a declarat, referitor la înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru a analiza posibile fraude la alegerile pentru PE, că „pare un banc din zona mărfii Bulă-Păcală”. El a precizat că e absurd ca PSD, care a organizat scrutinul, să vină acum să conteste corectitudinea rezultatelor.

Barna, despre comisia de anchetă legată de fraude la alegeri: Pare un banc din zona Bulă-Păcală

„Mai ridicol decât să spui că «ştiţi, alegerile pe care noi le-am organizat cu ordinele noastre, cu mânuţele noastre, ştiţi, alegerile acelea, vrem să facem o comisie să vedem dacă nu cumva ne-am autofurat căciula». Pare un banc din zona mărfii Bulă-Păcală. Pare de-a dreptul ireal. PSD, fiind obişnuiţi ani de zile să facă matrapazlâcuri în alegeri, acum au început sau se gândesc să conteste propriile lor alegeri. Este la limita ilarului”, a afirmat Dan Barna luni seară, la Digi 24.

Acesta a adăugat că ancheta comisiei parlamentare de anchetă ar putea duce spre sistemul electronic şi spre Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

”Dincolo de faptul că e caraghios, ridicol şi subiect de glume, ar putea să existe, şi aici vorbeam cu colegii mei în Parlament astăzi (luni – n.r.), ancheta va duce spre sistemul electronic, posibil spre STS de exemplu. Cred că PSD a înţeles că în momentul în care se foloseşte vot electronic şi numărare electronică şi lucrurile sunt foarte clare, cu chei de veriificare, cu tot ceea ce înseamnă lucrul acesta e mult mai greu să te înţelegi cu doi primari de ai tăi, dintr-un colţ de judeţ, care să îţi pună în loc de un 78, un 378 sau să îţi mai completeze puţin cifrele. Pentru că totul este electronic se scanează nişte cărţi de identitate, lucrurile sunt mult mai trasabile şi mai verificabile. Atunci, din această perspectivă, este singurul loc unde aş putea să găsesc o intenţie sau un scop. Dincolo de asta, pare de-a dreptul absurd ca cei care au organizat alegerile să-şi reconteste şi să insinueze că au fost nereguli în propria lor organizare”, a conchis Barna.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alegeri,
ancheta,
banc,
barna

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.