Barcelona a castigat Liga Campionilor, invingand Manchester cu 3-1 (VIDEO)

Postat la 28 mai 2011 42 afişări

Echipa FC Barcelona a castigat trofeul Ligii Campionilor, la capatul finalei disputate sambata seara pe stadionul Wembley din Londra, in care a invins pe Manchester United cu scorul de 3-1.

Pedro, in minutul 27, a marcat primul gol al meciului pentru FC Barcelona. In scurt timp, Manchester si-a luat revansa prin Rooney, care a egalat in minutul 34. Barca a preluat din nou conducerea dupa pauza, gratie unui gol spectaculos marcat de Lionel Messi (min. 54), iar David Villa a crescut avantajul echipei catalane in minutul 69. Cele trei minute de prelungire dictate de arbitru n-au mai schimbat situatia, spre dezamagirea suporterilor britanici.

Ambele reprize, dar in special a doua, au fost dominate de catalani. La faza golului lui Rooney, inclusiv ziaristii britanici au vazut un ofsaid "de jumatate de yard" (aproape o jumatate de metru) la Giggs, cel caruia Rooney i-a pasat mingea la inceputul fazei din care a inscris.

Fazele de gol ale partidei:

Decernarea trofeului a avut parte si de un moment emotionant, cand capitanul catalanilor, Carles Puyol, l-a lasat pe Eric Abidal sa ridice cupa in locul sau. Abidal a fost operat recent de o tumora la ficat.

Este pentru a patra oara cand Barcelona devine campioana Europei, dupa sezoanele 1991/92, 2005/06 si 2008/09. Odata cu castigarea trofeului Ligii Campionilor, echipa catalana va primi si premiul UEFA de 9 milioane de euro, iar Manchester, ca finalista, 5,6 milioane de euro. Cu tot cu veniturile din drepturi de televizare, mediatizare, cresterea valorii brandului si a echipei, MasterCard estimeaza insa ca Barcelona va deveni in total mai bogata cu 126 de milioane de euro, iar Manchester cu 73 de milioane, in timp ce veniturile pentru Londra, orasul-gazda al finalei, se vor ridica la 52 de milioane de euro, iar cele atrase de Barcelona din turism si cresterea cheltuielilor locale vor ajunge la 18 milioane de euro. Raportul MasterCard Heart of Sports Commerce estimeaza ca aceste cifre fac din finala UEFA Champions League 2011 cea mai profitabila finala din istoria competitiei.

FC Barcelona va juca si meciul pentru editia din acest an a Supercupei Europei, contra FC Porto, echipa care a castigat UEFA Europa League 2010/11. Meciul va avea loc in Monaco la 26 august.

Echipele:

FC Barcelona: 1. Valdes - 2. Alves (Puyol min.87), 14. Mascherano, 3. Pique, 22. Abidal - 16. Busquets, 6. Xavi, 8. Iniesta - 7. Villa (Keita min.85), 10. Messi, 17. Pedro (Afellay min 91). Antrenor: Josep Guardiola.

Manchester United: 1. Van der Saar - 20. Fabio (Nani min.68) , 5. Ferdinand, 15. Vidic, 3. Evra -25. Valencia, 16. Carrick (Scholes min.76), 11. Giggs, 13. Park -10. Rooney - 14. "Chicharito" Hernandez. Antrenor: Alex Ferguson.

Arbitru: Viktor Kassai (Ungaria).

Suturi pe poarta: Barcelona - 12, Manchester - 1.

Cornere: Barcelona - 6, Manchester- 0.

Posesie: Barcelona - 63%, Manchester - 37%.

Cartonase galbene: Valencia, Alves, Carrick, Valdes.

La meciul de pe Wembley au asistat aproape 87.700 de spectatori.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/barcelona-a-castigat-liga-campionilor-invingand-manchester-cu-3-1-video-8292986
8292986
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.