Barack Obama evocă, în discursul la ONU, "tensiunile rasiale" din Statele Unite

Autor: Luminiţa Bogdan Postat la 24 septembrie 2014 47 afişări

Preşedintele Barack Obama a evocat, miercuri, în discursul susţinut la Adunarea Generală a ONU, "tensiunile rasiale" cu care se confruntă societatea americană, reamintind manifestaţiile din oraşul Ferguson, după ce un tânăr de culoare a fost împuşcat de un poliţist.

"Într-o perioadă marcată de instabilitatea din Orientul Mijlociu şi din Europa de Est, ştiu că lumea a acordat atenţie şi evenimentelor din oraşul american Ferguson, din statul Missouri", a declarat el.

"Da, avem propriile tensiuni rasiale şi etnice", a adăugat preşedintele Statelor Unite.

Revolte cu caracter rasial au avut loc aproape două săptămâni în oraşul Ferguson, după ce Michael Brown, un tânăr de culoare, în vârstă de 18 ani, a fost ucis de un poliţist alb în circumstanţe controversate, la 9 august.

Uciderea tânărului Michael Brown a luat amploare naţională şi a fost dezbătută pe prima pagină a ziarelor din Statele Unite, provocând temeri în legătură cu izbucnirea unor revolte rasiale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
OBAMA,
ONU,
FERGUSON
/actualitate/barack-obama-evoca-in-discursul-la-onu-tensiunile-rasiale-din-statele-unite-13341818
13341818
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.