Bancpost îl numeşte preşedinte pe Philippos Karamanolis

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 04 aprilie 2016 226 afişări

Grupul Eurobank anunţă numirea lui Philippos Karamanolis în calitate de preşedinte executiv al Bancpost, subsidiara locală a grupului, şi Country CEO al Grupului Eurobank în România.

Bancpost îl numeşte preşedinte pe Philippos Karamanolis

Preluarea funcţiei de către Philippos Karamanolis va deveni efectivă începând cu data de 16 mai 2016, fiind subiectul obţinerii autorizării din partea Băncii Naţionale a României. Acesta îl înlocuieşte în funcţie pe George Georgakopoulos care a luat decizia de a da curs unei noi oportunităţi profesionale în afara grupului şi a României.

Philippos Karamanolis este familiarizat cu activitatea Bancpost, în perioada 2005 – 2008 ocupând poziţia de vicepreşedinte executiv în cadrul băncii. De atunci, a fost preşedinte al comitetului executiv al Eurobank Serbia, cu rol determinant în consolidarea Eurobank ca bancă sistemică în Serbia, o bancă de top ce deţine o poziţie cheie în industrie în majoritatea segmentelor de business.

Karamanolis s-a alăturat Eurobank în 2001 în vederea lansării operaţiunilor de creditare retail în Bulgaria. Anterior, a deţinut diverse poziţii la compania British Airways din Londra şi la Egnatia Bank din Grecia. Deţine o diplomă în Matematică de la Universitatea Aristotel, Salonic, Grecia şi un master în Ştiinţa Managementului şi Cercetare Operaţională, de la Warwick Business School, Marea Britanie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bancpost,
numire,
presedinte,
grup,
eurobank,
anunt,
banca
/actualitate/bancpost-il-numeste-presedinte-pe-philippos-karamanolis-15198041
15198041
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.