Băncile italiene ar putea necesita capital de 15 miliarde de euro în urma testelor de stres BCE

Postat la 10 februarie 2014 41 afişări

Băncile italiene ar putea avea nevoie de capital suplimentar de până la 15 miliarde euro, dar vor trece de testele de stres efectuate de UE fără probleme majore, a declarat directorul general al Asociaţiei Italiene a Băncilor, Giovanni Sabatini.

Băncile italiene ar putea necesita capital de 15 miliarde de euro în urma testelor de stres BCE

 "Suntem încrezători că băncile italiene vor trece exerciţiul testelor de stres fără probleme majore", a afirmat oficialul într-un interviu acordat Bloomberg.

Banca Italiei estima anterior că băncile ar putea înregistra un deficit de capital de 10-15 miliarde euro.

Sabatini consideră că un necesar de recapitalizare de 15 miliarde euro nu ar reprezenta o problemă majoră, sistemul urmând să facă faţă.

Banca Centrală Europeană analizează activele celor mai mari bănci europene, inclusiv 15 instituţii de credit din Italia, în cadrul unei evaluări exhaustive a sectorului bancar din zona euro. BCE se pregăteşte să preia, începând din luna noiembrie, rolul de instituţie centrală de supraveghere a băncilor din Europa.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bancile-italiene-ar-putea-necesita-capital-de-15-miliarde-de-euro-in-urma-testelor-de-stres-bce-12055742
12055742
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.