Băncile greceşti fac lobby disperat pentru a evita naţionalizarea

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 05 februarie 2013 29 afişări

Băncile greceşti au început o campanie disperată de lobby pe lângă creditorii inter­naţionali responsabili cu bailoutul ţării pentru a relaxa condiţiile impuse pentru recapitalizare şi a evita astfel naţionalizarea. Cele mai mari bănci elene sunt prezente şi în România.

Băncile greceşti au început o campanie disperată de lobby pe lângă creditorii inter­naţionali responsabili cu bailoutul ţării pentru a relaxa condiţiile impuse pentru recapitalizare şi a evita astfel naţionalizarea. Cele mai mari bănci elene sunt prezente şi în România. Cel de-al doilea program de bailout stabilit pentru Grecia, de 172 miliarde de euro, prevede că fonduri de 27 de miliarde de euro vor fi injectate în principalele patru bănci, National Bank of Greece, Eurobank, Alpha Bank şi Piraeus Bank, scrie Financial Times. Toate au operaţiuni în România. O contribuţie suplimentară de 2,5 miliarde de euro ar urma să vină din partea investitorilor din sectorul privat. Însă băncile au probleme în a atrage capital de la investitorii privaţi, iar termenul-limită, sfârşitul lunii aprilie, se apropie. Unii investitori consideră că acţiunile băncilor sunt supra­evaluate şi sunt descurajaţi de asemenea de capitalul negativ al acestora, de aproximativ opt miliarde de euro.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bănci,
Grecia,
lobby,
naţionalizare
/actualitate/bancile-grecesti-fac-lobby-disperat-pentru-a-evita-nationalizarea-10544027
10544027
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.